FabrykaZUBR » Produkty » DRÓB » Protina Junior 35-20
PARAMETRY:

profat 55% białko ogólne 35% białko strawne 34% tłuszcz 20% kwas linolowy 12% skrobia 5% wilgotność 12,5%
Zawartość aminokwasów:

 

 

Cechy charakterystyczne:
 

BEZPIECZNA

– niski poziom włókna uzyskany w wyniku obłuszczania nasion soi

– niski poziom wilgotności – 10,5%, co zapobiega wtórnemu skażeniu produktu mikroorganizmami chorobotwórczymi

– w procesie produkcji nie stosuje się żadnych dodatków chemicznych

 

ODŻYWCZA

– olej zawarty w soi zawiera kwasy tłuszczowe o profilu doskonałym w żywieniu młodych zwierząt

- wysoka koncentracja składników pokarmowych

– witaminy zawarte w nasionach soi pozostają aktywne (delikatna obróbka w technologii ZUBR)

 

WYSUBLIMOWANA

– zredukowanie do minimum składników antyżywieniowych (ANF)

– proces produkcji poddany ścisłej kontroli (czystość, brak chemii)

– gwarancja jakości produktu zapewniona przez producenta

 

Korzyści z zastosowania

- niska śmiertelność młodych zwierząt, a co za tym idzie zmniejszenie kosztów leczenia

- wysoka witalność młodych zwierząt

- zdrowe i wyrównane stado

- krótszy cykl produkcyjny

 

 

Pozostałe cechy produktu:

- Jednolita konsystencja produktu, dzięki zastosowaniu strukturyzatora w technologii ZUBR – produkt pozbawiony jest grudek, nie rozwarstwia się podczas magazynowania.

- Przyjemny i naturalny zapach, zachęcający zwierzęta do pobrania paszy – substancje zapachowe niezdegradowane w procesie technologicznym.

- Delikatna obróbka bez użycia środków chemicznych zachowuje naturalne barwniki – kolor jest dzięki temu złotawo-żółty.

- Wysoka smakowitość – dzięki rozluźnieniu i otwarciu komórek w łagodnym procesie obróbki trójstopniowej. Gorzki smak zostaje usunięty razem z substancjami antyżywieniowymi.

– Długi okres przydatności - tłuszcz zabezpieczony jest przed jełczeniem, co wydłuża okres przydatności do spożycia.

 

 

Dawkowanie:

- pisklęta, kurczęta – 15 - 20%

- prosięta, warchlaki – 10-15%

Dziękujemy! Twój formularz kontaktowy został wysłany.
Błąd! Twój formularz nie został wysłany, spróbuj ponownie.