FabrykaZUBR » Produkty » DRÓB » Amirap Standard 33-7
PARAMETRY:

profat 40% białko ogólne 33% białko strawne 90% tłuszcz 7% białko chronione 40% białko BTJP 128g/kg
Zawartość aminokwasów:



Cechy charakterystyczne produktu:

 

RODZIMY

- surowiec z polskich pól (niskoerukowe nasiona rzepaku) - wsparcie polskiej produkcji roślinnej

- produkcja w polskiej fabryce, co gwarantuje stabilność dostaw

- stworzony z myślą o wykorzystaniu dostępnych w Polsce komponentów i dopasowany do potrzeb polskich gospodarstw - produkt NON GMO

 

WSZECHSTRONNY

- komponent paszowy przeznaczony do żywienia bydła, trzody, drobiu

- pozwala na łatwe skomponowanie dawki dla wszystkich zwierząt gospodarskich ze względu na wysokostrawne białko: strawność dla zwierząt monogastrycznych - 90%, zawartość białka chronionego dla przeżuwaczy - 40%

- łatwo dostępna energia oraz doskonały profil kwasów tłuszczowych

 

EKONOMICZNY

- przystępna cena za wysoką jakość

- niskie koszty transportu na terenie kraju i brak problemów logistycznych związanych z transportem produktów przez ocean

- wysokie wyniki w produkcji mleka i mięsa

 

Korzyści z zastosowania:

- w żywieniu bydła 

  • krowy mleczne - optymalny wpływ na zwiększenie wydajności mlecznej, poprawa zdrowia i płodności
  • opasy - skrócenie okresu chowu, poprawa mięsności, lepsza zdrowotność – przełoży się to na wysoką cenę skupu.

- w żywieniu drobiu - optymalizacja kosztów żywienia

- w produkcji trzody - skrócenie okresu tuczu

 

Pozostałe cechy produktu:

Zachowane naturalne barwniki – w procesie produkcji nie stosuje się rozpuszczalników chemicznych, dzięki czemu produkt ma naturalny kolor (zielono-brązowy).

Zapach nęcący zwierzęta – delikatna obróbka nasion rzepaku nie degraduje substancji zapachowych.

Smakowitość – proces technologiczny nie degraduje substancji smakowych.

Wygodne stosowanie – stabilne parametry i uniwersalny stosunek białkowo-tłuszczowy ułatwiają komponowanie dawek dla różnych zwierząt.

Dobra mieszalność – produkt jest strukturyzowany, dzięki czemu ma jednolitą konsystencję, co ułatwia mieszanie z innymi składnikami paszy

Długi okres przydatności – technologia ZUBR zabezpiecza produkt przed jełczeniem, dzięki dezaktywacji lipaz.

 

 

Dawkowanie:

Bydło: 2 – 4 kg/szt./dzień

Brojlery: 5% – 10%

Nioski: 5% – 7%

Trzoda chlewna: 10% – 15%

Dziękujemy! Twój formularz kontaktowy został wysłany.
Błąd! Twój formularz nie został wysłany, spróbuj ponownie.