FabrykaZUBR » Produkty » BYDŁO » Amirap Efekt 34-2
PARAMETRY:

profat 36% białko ogólne 34% białko chronione 60% białko BTJP 163g/kg tłuszcz 2% energia laktacji 6,7mj/kg

Cechy charakterystyczne produktu:
 

OPTYMALNY

- skład produktu doskonale dostosowany do potrzeb żywieniowych bydła (szczególnie krów mlecznych)

- idealny skład aminokwasowy

 

EFEKTYWNY

- wysoka zawartość białka chronionego w żwaczu (60%)

- doskonała przyswajalność białka chronionego w jelicie cienkim

- skuteczne obniżenie poziomu mocznika w mleku, zmniejszenie ilości amoniaku w żwaczu

 

OPŁACALNY

- najtańsze źródło krajowego białka

- idealny do stosowania z paszami pochodzenia gospodarskiego

Amirap Efekt poprawia zdrowie, ponieważ:
- zmniejsza ilość amoniaku w żwaczu
- skutecznie obniża poziom mocznika w mleku
- znacznie poprawia kondycję krów
 

Pozostałe korzyści:

- wysoki poziom produkcyjny
- doskonałe parametry mleka

- wydłużenie okresu użytkowania mlecznego

- wysoka opłacalność produkcji

 

Pozostałe informacje:

- Unikalna technologia - Amirap Efekt 34-2 jest komponentem, który powstał w wyniku innowacyjnej technologii hydrobarotermicznej, w której nie stosuje się wysokich temperatur niebezpiecznych dla białka oraz preparatów chemicznych (benzyn ekstrakcyjnych).

- Smakowitość i zapach - komponent Amirap Efekt 34-2 jest chętnie pobierany przez bydło.
- Pozytywny wpływ na rozród - stosowanie komponentu Amirap Efekt w żywieniu krów mlecznych zwiększa skuteczność inseminacji. 
- Zwiększenie wydajności mlecznej - białko zawarte w 1 kg Amirapu Efekt pozwala na dodatkową dzienną produkcję nawet 5 l mleka na krowę.

 

Dawkowanie:

krowy mleczne 1-4 kg/szt./dzień*

inne przeżuwacze - według zapotrzebowania

*Podawać po wymieszaniu ze śrutami zbożowymi w dawce podzielonej na minimum 2 porcje (rano i wieczorem) lub w TMR. 

Dziękujemy! Twój formularz kontaktowy został wysłany.
Błąd! Twój formularz nie został wysłany, spróbuj ponownie.